2022-08-02
Alex Epstein
Alex Epstein är en filosof som hävdar att "mänsklig blomstring" borde vara den vägledande principen för industriella och miljömässiga framsteg. Han har grundat Center for Industrial Progress (CIP) 2011 för att erbjuda ett positivt, humanistiskt alternativ till den gröna rörelsen.
Alex Epstein hjälper företag att använda hans argument för att neutralisera angripare och motivera supporters. Målet är att lära anställda inom fossilbränsleindustrin att inse värdet av vad de gör och hur man kommunicerar det.
"Center for Industrial Progress (CIP) är en ideell tankesmedja som försöker åstadkomma en ny industriell revolution. Vi tror att människor har en outnyttjad potential att radikalt förbättra våra liv genom att använda teknik för att förbättra planeten i en mängd olika industrier: gruvdrift, tillverkning, jordbruk, kemi och energi. Varje individ har potential för ett längre, lyckligare, hälsosammare, säkrare, bekvämare, mer meningsfullt, mer möjlighetsfylldt liv. Nycklarna till en ny industriell revolution är en ny industrifilosofi, en ny industripolitik och en ny strategi för kommunikation."
Alex Epstein, författare till The Moral Case for Fossil Fuels, utmanar konventionell visdom om fossilbränsleindustrin och hävdar att om vi noga tittar på det positiva och negativa med alla våra energialternativ, har vi en moralisk skyldighet att använda mer fossila bränslen, inte mindre.
Kan allt vi vet om fossila bränslen vara fel? I decennier har miljövänner berättat för oss att användning av fossila bränslen är ett självdestruktivt beroende som kommer att förstöra vår planet. Men samtidigt, med varje mått på mänskligt välbefinnande, från förväntad livslängd till rent vatten till klimatsäkerhet, har livet blivit bättre och bättre. Hur kan det vara så här?
Förklaringen, hävdar energiexperten Alex Epstein i The Moral Case for Fossil Fuels, är att vi vanligtvis bara hör en sida av historien. Vi har lärt oss att bara tänka på det negativa med fossila bränslen, deras risker och biverkningar, men inte deras positiva egenskaper - deras unika förmåga att tillhandahålla billig, pålitlig energi till en värld med sju miljarder människor.
Och den moraliska betydelsen av billig, pålitlig energi, hävdar Epstein, är bedrövligt underskattad. Energi är vår förmåga att förbättra varje enskild aspekt av livet, oavsett om det är ekonomiskt eller miljömässigt.
Om vi tittar på helheten av fossila bränslen jämfört med alternativen, är den övergripande effekten av att använda fossila bränslen att göra världen till en mycket bättre plats. Vi är moraliskt skyldiga att använda mer fossila bränslen för vår ekonomis och vår miljös skull.
Med utgångspunkt i ursprungliga insikter och banbrytande forskning hävdar Epstein att det mesta av det vi hör om fossila bränslen är en myt. Till exempel:
Myt: Fossila bränslen är smutsiga.
Sanning: Miljöfördelarna med att använda fossila bränslen överväger vida riskerna. Fossila bränslen tar inte en naturligt ren miljö och gör den smutsig; de tar en naturligt smutsig miljö och gör den ren. De tar inte ett naturligt säkert klimat och gör det farligt; de tar ett naturligt farligt klimat och gör det allt säkrare.
Myt: Fossila bränslen är ohållbara, så vi bör sträva efter att använda "förnybara" sol och vind.
Sanning: Solen och vinden är intermittenta, opålitliga bränslen som alltid behöver backup från en pålitlig energikälla - vanligtvis fossila bränslen. Det finns enorma mängder fossila bränslen kvar, och vi har gott om tid på oss att hitta något billigare.
Myt: Fossila bränslen skadar utvecklingsländerna.
Sanning: Fossila bränslen är nyckeln till att förbättra livskvaliteten för miljarder människor i utvecklingsvärlden. Om vi håller tillbaka dem, sjunker tillgången till rent vatten, kritiska medicinska maskiner som inkubatorer blir omöjliga att använda och den förväntade livslängden sjunker avsevärt.
Uppmaningar att "sluta med fossila bränslen" är uppmaningar att förnedra livet för oskyldiga människor som bara vill ha samma möjligheter som vi har i väst. Med hänsyn till allt, inklusive fakta om klimatförändringar, hävdar Epstein att "fossila bränslen är lätta att missförstå och demonisera, men de är absolut bra att använda. Och de måste absolut segra.
Människans användning av fossila bränslen är ytterst moralisk. För att mänskligt liv är standarden för värde och för att användning av fossila bränslen förvandlar vår miljö för att göra den underbar för mänskligt liv.[1]
New York Times bästsäljande författare till The Moral Case for Fossil Fuels bygger på senaste data och nya insikter för att utmana allt du trodde att du visste om framtidens energi
I över ett decennium har filosofen och energiexperten Alex Epstein förutspått att alla negativa effekter av användning av fossila bränslen på vårt klimat kommer att uppvägas av de unika fördelarna med fossila bränslen för mänsklig blomstrande - inklusive deras oöverträffade förmåga att tillhandahålla tillförlitlig och låg kostnad energi till miljarder människor runt om i världen, särskilt världens fattigaste människor.
Vad har framtiden att erbjuda? I Fossil Future kommer Epstein, genom att tillämpa sin distinkta "mänskliga blomstrande ram" på de senaste bevisen, till den chockerande slutsatsen att fördelarna med fossila bränslen kommer att fortsätta att vida överväga deras bieffekter - inklusive klimatpåverkan - i generationer framöver. Vägen till global mänsklig blomstrande, hävdar Epstein, är en kombination av att använda mer fossila bränslen, att bli bättre på "klimatmästerskap" och upprätta en politik för "energifrihet" som tillåter kärnkraft och andra verkligt lovande alternativ att nå sin fulla långsiktiga potential .
Dagens genomgripande påståenden om överhängande klimatkatastrof och överhängande dominans av förnybar energi, visar Epstein, är baserade på vad han kallar "ramverket mot påverkan" - en uppsättning felaktiga metoder, falska antaganden och antimänskliga värderingar som har orsakat medias utpekade experter att göra helt felaktiga förutsägelser om fossila bränslen, klimat och förnybara energikällor för de senaste femtio åren. Djupt undersökt och omfattande, kommer den här boken att få dig att tänka om allt du trodde att du visste om framtiden för vår energianvändning, vår miljö och vårt klimat. [2]
Sänd ett mail till hibratt@gmail.com med dina synpunkter på artikeln och Klimatfakta.info. Kanske har du förslag på ändring eller tillägg? Eller på en ny artikel?
Alex Epstein
Antarktis
Arktis
Atmosfären
Attribution
Batteri
Berkelay Earth
Bilism
Biogas
Biologisk mångfald
Bjorn Lomborg
Byggnadssektorn
Cement
CGN - China General Nuclear Power Group
Climate Action Tracker
Climate4you
Climate4you Update May 2022
Climate4you: Klimatet juni 2022
Climate4you: Klimatet september 2022
Climate4you: Oktober 2022
Clive Best
COP - Climate Change Conference
COP 26 Glasgow
COP 27
Covering Climate Now
Ecocide
Ekoextremism
Ekonomi
El niño
Elcertifikat
Elektrobränsle
Elkraftsystem
Elmarknadsdesign
Elsa Widding
Elskatten
Energi
Energimyndigheten: Solceller
Energy Charter Treaty (ECT)
Etanol
EU - Europeiska unionen
EU - förnybart
EU - hållbart näringsliv
EU - klimattullar
EU - Parlamentet och rådet
EU - Restoration
EU - Socialfonden
EU - statsstödsregler
EU - svenska ordförandeskapet
EU - Val till parlamentet runt 9 maj 2024
EU i Sverige
EU och klimatet
EU om byggnader
EU-kommissionen
Europarådet
EUs regioner
EUs taxonomiförordning
EUs utveckling
Extinct Rebellion Sverige
Extremväder
Facebook om klimatet
Fordon
Formas
Fossila bränslen
Foton
Fotosyntes
Förenta nationerna FN
Försurning
Gaskraftverk
Geotermisk energi
Germanwatch
GISS NASA
Global Historical Climatology Network - GHCN
Globala temperaturen i atmosfären
Grönland
Grönt stål
Hav
Havsnivå
Henrik Svensmark
Hur mäts den globala temperaturen?
IPCC
IPCC
IPCC AR4
IPCC AR5
IPCC AR6
IPCC AR6 SYR
IPCC AR6 WG2
IPCC: Översvämning
Isbjörn
Iskärnor
Isotoper
Istider
Jetströmmar
John Christy
John Hassler
Jordens historia
Jordens strålningsbalans
Judith Curry
Järnväg och tåg
Kina
Klimatekonomi
Klimatförändring
Klimatkris
Klimatkänslighet
Klimatordlista
Klimatpolitiska rådet
Klimatrealisterna
Klimatskatter
Klimatskeptiker, klimatförnekare
Klimatstatistik
Klimatupplysningen
Kol
Kolcykeln
Koldioxid
Koldioxidlagring - CCS
Koraller
Kraftvärme
Kriget i Ukraina
Källor
Kärnkraft
Kärnkraft - SMR
Lagring av koldioxid
Lennart Bengtsson
Livsmedel
Mallen Baker om IPCC AR6
Maths Nilsson
Metan
Modeller, prognoser, scenarier och RCP
Moln
Mätning av luftens temperatur
Mätning av växthusgaser
Natura 2000
Naturgas
Naturvårdsverket
NOAA
Nobelpris 2021 för klimatupptäckter
Ole Humlum
Opinioner om klimatet
Ozon
Parisavtalet
Petroleum, olja
Plast
Priset för grön energy
Reduktionsplikten
Regn, nederbörd
Richard S. Lindzen
Richard S.J. Tol
Roger A. Pielke Jr.
Roy Spencer
Ryssland
Satelliter
Science under attack
Sjunker öarna i stilla havet?
Skog
Skogsbränder
Skogsbränder - historiska och framtida
SMHI
SMR - Små modulära reaktorer
Solcell
Solen
Solenergi
Solens instrålning till jorden
Solpaneler
Steve Koonin
Stockholm+50 - FN konferens i Stockholm juli 2022
Storm och orkan
Strålning
Svensk klimatpolitik
Svenska klimatmålen
Svenska klimatpolitiska handlingsplanen
Svenska kraftnät
Sällsynta jordartsmetaller
Tege Tornvall
Temperatur
Temperaturmätning
Termodynamik
The Great Global Warming Swindle
Torka
Tyska energi- och klimatåtgärder
Tyskland
UNEP
UNFCCC
Upparbetning av kärnkraftsbränsle
USAs klimatforskning
Utredningen Rätt för klimatet
Utsläppshandel
Vad är klimatfakta.info?
Vattenfall
Vattenkraft
Vattenånga
Vetenskap och klimatet
Vindkraft
Vulkaner
Våtmarker
Väder
Värmebölja
Västantarktis
Vätgas
Växthuseffekten
Växthusgaser
WEF - World Economic Forum
Willian Happer
World Meteorological Organization (WMO)
Yttrandefrihet
Är det lönsamt med solceller?
Öknar
Översvämning
Översvämning
Klimatfakta.info
Adm: Hans Iwan Bratt,
hibratt@gmail.se